Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 29/03/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

                   Κοινοποίηση: Διοικητές Νοσοκομείων

             : 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 29/03/19

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μαζί με την ΟΕΝΓΕ, την Τετάρτη 27/03/19 πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για το πολύ σημαντικό θέμα του βαθμού στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας.

 

            Απαιτήσαμε από τον Υπουργό να καταργήσει την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 166, Ν. 4600) με την οποία καθιερώνεται η απαράδεκτη παγκόσμια πρωτοτυπία «βαθμός στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας» και η οποία στρέφεται ενάντια στο μέλλον των νέων ειδικευμένων συναδέλφων μας.

Ζητήθηκε από τον Υπουργό ξεκάθαρη δημόσια ανακοίνωση για τις προθέσεις του.

 

Ισχύουν οι πάγιες θέσεις της ΕΙΝΑΠ για την αναγκαία επί της ουσίας βελτίωση της ιατρικής εκπαίδευσης ώστε να αναστραφεί το καταστροφικό ρεύμα φυγής νέων πτυχιούχων στο εξωτερικό για να κάνουν εκεί ειδικότητα. Ήδη πάνω από το 40% των οργανικών θέσεων ειδικευομένων στα Ελληνικά νοσοκομεία είναι κενές και αυτό το “braindrain” προβλέπεται να επιδεινωθεί, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην εφαρμογή της ρύθμισης αυτής.

                        Η ΕΙΝΑΠ ήδη έχει ξεκινήσει να καλεί σε Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό την ενημέρωση όλων των συναδέλφων στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.