Δελτίο Τύπου για Ρατσιστικό Συμβάν στο ΓΟΝΚ 03/04/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει απερίφραστα την βίαιη συμπεριφορά γιατρού ογκολογικού νοσοκομείου απέναντι στον επίσης γιατρό ογκολογικού νοσοκομείου, υποψήφιο με την παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, που σημειώθηκε την ημέρα των εκλογών της ΕΙΝΑΠ - ΟΕΝΓΕ.

Ο ίδιος, είχε επιτεθεί και παλαιότερα στον καταγγέλλων, καθυβρίζοντας με ρατσιστικό τρόπο τον ίδιο και την πατρίδα του. Για το γεγονός είχαμε και τότε τοποθετηθεί.

Θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου συμπεριφορές δεν προσιδιάζουν σε λειτουργό της δημόσιας υγείας και προτιθέμεθα να λάβουμε όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθούν.

Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει θέση και να προασπίσει έμπρακτα την αξιοπρέπεια του καταγγέλλων, καθώς και το δικαίωμά του να εργάζεται απερίσπαστος από υποτροπιάζουσες ρατσιστικές, ξενοφοβικές και απαξιωτικές για την ανθρώπινη και επιστημονική του υπόσταση συμπεριφορές.

Εμείς, από πλευράς μας είμαστε στο πλάι κάθε συναδέλφου αλλά και κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, καταγωγή, κ.λπ., όπως και ο νόμος περί ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας ορίζει και απέναντι σε οποιονδήποτε επιδεικνύει αντίθετη συμπεριφορά, πόσω μάλλον όταν χρησιμοποιεί ως «όπλα» βρισιές και προπηλακισμούς.