Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ για το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ 05/06/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

: Υπουργό Υγείας

: Αναπληρωτή υπουργό Υγείας

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 05/06/19

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρακολουθεί την κατάσταση στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με προβληματισμό και ανησυχία για δύο σοβαρά ζητήματα του νοσοκομείου.

 

  1. Εδώ και ένα χρόνο, από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και σήμερα, οι βιοπαθολόγοι του νοσοκομείου εκτελούν τις εφημερίες τους τα σαββατοκύριακα και τις αργίες χωρίς παρουσία τεχνολόγου ή βιοχημικού. Οι αιτήσεις και τα αιτήματα τόσο των γιατρών όσο και της ΕΙΝΑΠ έχουν αγνοηθεί χαρακτηριστικά.
  2. Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, που έχει δυνατότητα να λειτουργήσουν οχτώ κλίνες και ποτέ δεν λειτούργησαν πάνω από έξι, στο τέλος του χρόνου θα καλύπτεται από μόνο δύο γιατρούς χωρίς να έχουν αναπληρωθεί τα κενά, κάτι που καθιστά την λειτουργία της προβληματική.
  3. Συνολικά η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη και αφορά όλους τους κλάδους και όλα τα τμήματα και τα εργαστήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λειτουργία ολόκληρων τμημάτων βιοπαθολογίας χωρίς ειδικευόμενο.

 

Τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας οδηγούν σε απαξίωση του νοσοκομείου και μας προβληματίζει πια θα είναι η τελική κατάληξη. Η ΕΙΝΑΠ ζητά την άμεση προκήρυξη θέσεων για την λειτουργία των τμημάτων αυτών.

Καλεί και καλύπτει τους γιατρούς να μην εφημερεύουν χωρίς την παρουσία τεχνολόγων στη διάρκεια των εφημεριών τους.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στο νοσοκομείο.