Δελτίο Τύπου ΔΗΠΑΚ Γιατρών για την Οικονομική Ενίσχυση από την ΟΕΝΓΕ 14/07/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΠΑΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ

 

Στη συνεδρίαση της στις 08/07/2016 η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων που συμμετείχαν, πλην της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ), αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Ομοσπονδιών και των Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

 

Είναι γνωστό, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπήκαν μπροστά στον αγώνα, οργάνωσαν συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, μια σειρά δραστηριότητες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, για κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος των υγειονομικών μονάδων, για την παροχή σύγχρονων υψηλού επιπέδου και εντελώς δωρεάν υπηρεσιών υγείας πρόνοιας για όλο το λαό, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Αυτός είναι ο λόγος που τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν το ηθικό ανάστημα και το σθένος να απευθύνονται ανοικτά σε όλους τους εργαζόμενους και να τους ζητούν οικονομική ενίσχυση. Αυτός είναι ο λόγος που εκατοντάδες εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν, ανταποκρίθηκαν θετικά κι ενίσχυσαν οικονομικά τα Συνδικάτα του αγώνα και της ταξικής πάλης.

 

Το συγκεκριμένο αίτημα απευθύνθηκε και στην ΟΕΝΓΕ, η οποία ανταποκρίθηκε.

Ποιοι αντέδρασαν; Οι άνθρωποι της κυβέρνησης, η παράταξη του Υπουργείου Υγείας. Αναμενόμενο! Οι άνθρωποι ενοχλούνται από τις δραστηριότητες των συγκεκριμένων Ομοσπονδιών και του ΠΑΜΕ, ενοχλούνται από το γεγονός ότι στο κέντρο της αντιπαράθεσης και της σύγκρουσής τους έχουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τη συριζαίϊκη εκδοχή διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

 

Και κάτι άλλο: κ. Βαρνάβα, μην κρύβεστε στα διάφορα siteπίσω από ανώνυμες καταγγελίες συκοφαντώντας τη ΔΗΠΑΚ και τους αγώνες των εργαζομένων.

Μάταιος ο κόπος σας κ.Βαρνάβα.Σας πήραμε χαμπάρι.

 

13/07/16